Het dagboek van Etty Hillesum heeft ons, Janneke en Marijn, gegrepen en geïnspireerd. Haar zielenroerselen zijn krachtig en indrukwekkend. Ondanks de gruwelijkheden en dreigingen behoudt ze een positieve blik, vertrouwen en zoveel dankbaarheid voor het leven. Haar soms filosofisch mijmeren over het leven, liefde, vriendschappen, haar eigen plek, geven richting voor ons eigen leven. In allerlei levensgebieden. We nodigen je graag uit voor inspiratie avonden rond het dagboek van Etty. We gebruiken haar teksten om over onszelf en het leven te “mijmeren’. Wees heel welkom!

Over Etty
Etty Hillesum is een jonge, joodse vrouw die tijdens de tweede wereldoorlog, midden in bezet Amsterdam een opmerkelijke ontwikkeling doormaakt en daarvan verslag doet in haar dagboeken. Ze ontdekt een diepte en rijkdom in zichzelf, waarnaar ze steeds beter leert luisteren en die ze eerst aarzelend en later met steeds meer vanzelfsprekendheid ‘mijn God’ noemt.
Terwijl de nazi’s haar steeds openlijker vervolgen, getuigt zij van een imponerende geestelijke vrijheid. Haar aantekeningen over de liefde, erotiek, familierelaties, vriendschap, geloof, zinloze haat en lotsverbondenheid zijn hoogstpersoonlijk, zeldzaam eerlijk, en tegelijkertijd heel universeel.
Zij overlijdt in oktober 1943 in het concentratiekamp Auschwitz.

——

WANNEER   Dinsdag 28 mei en 25 juni 2024 19.30-21.00 uur (inloop 19.15 uur)
WAAR   Locatie Citykerk Het Steiger 1ste Nieuwstraathof 2 Rotterdam Centrum
DOOR   Marijn Jansen en Janneke van Zelst
Aanmelden hoeft niet. Een kleine donatie voor de koffie en thee is welkom.
Janneke (info@metdestroom.nl en Marijn (marijn@marijnjansen.com)

Download de flyer.