Anton Doornhein, vaste organist van de Dominicuskerk Het Steiger, speelt op 4 maart 2023 samen met andere Rotterdamse organisten tijdens de jaarlijkse Orgelpromenade.

Iedereen is welkom op dit festival dat dit keer in de Grote of Sint Laurenskerk wordt gehouden. De Rotterdamse organisten slaan letterlijk de handen ineen in een afwisseling van heuse organ battles, vierhandig samenspel, Rotterdamse muziek en spectaculaire solo’s.

Om 13:00 uur is er een speciaal kinderprogramma. Met behulp van het Doe-orgel word je meegenomen naar het grootste orgel van Nederland: het rode Marcussen-orgel in de Laurenskerk. Graag voor dit programmaonderdeel aanmelden (zie onder).

Het Promenadeconcert begint om 14:00 uur. Er klinkt onder andere een klavecimbelconcert van Bach en muziek van Rotterdamse bodem met het Scherzo over thema’s Poulencs Gloria. Anton Doornhein brengt samen met andere organisten muziek van Mozart vierhandig ten gehore.

Contactpersoon: Anton Hendriks (info@kloostertuinrotterdam.nl)

Locatie: Grote of Sint Laurenskerk, Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam

Data: zaterdag 4 maart 2023 van 13.00 tot ca. 17.00 uur.

Toegang: vrij.

Aanmelden: Alleen voor het kinderprogramma is het noodzakelijk om aan te melden. Raadpleeg hiervoor de website van Rotterdam Orgelstad.