De leesgroep Filosofie & Theologie start op 31 januari 2024 met het boek ‘De toekomst van de kerk: essay vol rouw en hoop’ van Aarnoud van der Deijl. Gedurende zijn dertigjarig predikantschap zag hij als predikant de kerk in Nederland meer dan halveren. Het bezorgde hem rouw; de fases van ontkennen tot berusten heeft hij allemaal doorlopen.

Een leven zonder kerk? Het wordt steeds gemakkelijker om je dit voor te stellen. Dit boek stelt existentiële en maatschappelijke vragen, niet alleen aan de kerk en de gelovigen, maar ook aan de samenleving als geheel. Alle plannen om de kerk aantrekkelijker te maken, hebben de kerk niet gered – maar redden we het wel zonder kerk? Kunnen we zonder de (oer)verhalen, de beelden en rituelen, de gemeenschap van mensen die naar elkaar omzien, de ethische reflectie, of leidt verlies daarvan automatisch tot ‘verarming’ van individu en samenleving? Aarnoud van der Deijl opent hierbij het gesprek.

 

Begeleiding: Anton Hendriks.

Wanneer: vanaf 31januari 2024, om 10.00 uur. [In overleg met de aanwezigen worden de vervolgdata vastgelegd.]

Waar: Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden: bij Anton Hendriks via a.hendriks.1@hetnet.nl of via 06-39 442 448. In verband met de organisatie is het nodig je op te geven!

Kosten: De aanschaf van het boek ‘De toekomst van de kerk’ van uitgevrij Skandalon, 256 pag., ISBN 9789493220478 (€ 25,99).
Plus een donatie voor koffie/thee.