Op 20 mei vindt de Dominicuslezing ‘Op het lijf geschreven’ plaats en we zijn verheugd dat we naast de spreker Roy Clermons OP een aantal bijzondere gasten hierbij mogen verwelkomen die aan het plenaire gesprek deelnemen.

 

Henri Beunders (1953), studeerde geschiedenis aan de Universiteit in Amsterdam, werkte als journalist bij de Haagsche Courant en trad na zijn promotie in dienst bij NRC Handelsblad. In 1990 werd hij benoemd tot hoogleraar Geschiedenis van Maatschappij, Media en Cultuur aan de Erasmus Universiteit en stond hij aan de wieg van nieuwe mediaopleidingen. In 2014 werd hij hoogleraar Ontwikkelingen in de Publieke Opinie. Daarnaast is hij schrijver en schreef in 2020 het boek ‘Optocht der tattoos: jacht op een betekenisvol bestaan’.

 

Rudolf Westerlink trad in 2015 toe tot de RK-kerk en is acoliet in de Amsterdamse Nicolaaskerk. Een tatoogrootmeester zette in 2022 een unieke pelgrimstatoeage op de onderarm van Rudolf. Als gelovig mens en ervaringsdeskundige zal hij over deze bijzondere tatoeage vertellen.

 

 

 

Rash is eigenaar van ‘Bon Dia Tattoo and fine art’, een tatoeagezaak in Rotterdam. Hij heeft een bewogen leven achter de rug, o.a. als militair. In die tijd tekende en schilderde hij veel. Het hem heeft gebracht naar een leven van kunstuitingen en mensen helpen. “Want dat doe je als je tatoeëerder wordt”, aldus Rash. Gepassioneerd vertelt hij over zijn werk en soms klinkt islamitische opvoeding daar in door. Tijdens de lezing zal hij het perspectief van de tatoeëerder belichten.

 

 

Eerder verschenen: Dominicuslezing: ‘Op het lijf geschreven.


Wanneer: 
Zaterdag 20 mei 2023 van 14:30-18:00 uur.

Waar: Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden: Graag vóór 14 mei 2023 via info@kloostertuinrotterdam.nl.

Kosten: €10,-
NB: Laat het geld nooit de reden zijn om niet te komen.