Roy Clermons OP is gefascineerd door tatoeages. Op zijn lijf staan verschillende tatoeages die belangrijke gebeurtenissen en periodes in zijn leven markeren. Een groot deel daarvan zijn religieuze tatoeages, die een uitdrukking zijn van een proces van verinnerlijking en verdieping van zijn geloof. Roy neemt ons mee op reis naar de geschiedenis van het tatoeëren van het lichaam en hoe dat in diverse culturen wereldwijd te vinden is, vaak sterk verbonden met traditie, identiteit en religie.

In onze samenleving zie je dat mensen uit alle lagen van de bevolking tatoeages hebben. Wat drijft mensen om een tatoeage te nemen? En zijn we anders naar ons lichaam gaan kijken?
Toch zijn er nog veel vooroordelen. Die geluiden komen geregeld vanuit christelijke hoek. Het lichaam is een heilige tempel die je niet mag bezoedelen. Is dat echt wat de bijbel voorschrijft? Of kunnen we er ook anders naar kijken?

Tatoeages geven meer stof tot gesprek en discussie dan op het eerste gezicht gedacht wordt. Daarom wordt tijdens de lezing de interactie met de zaal gezocht en wordt de middag afgesloten met een plenair gesprek met Henri Beunders, Rudolf Westerlink en een tatoeëerder over de betekenis, het imago en de grenzen van tatoeages.

Roy Clermons is lekendominicaan en werkt als geestelijk verzorger in de psychiatrie en ouderenzorg.
Download de flyer.
Lees ook wie de speciale gasten zijn bij deze lezing!


Wanneer:
Zaterdag 20 mei 2023 van 14:30-18:00 uur (inloop vanaf 14.00 uur).

Waar: Dominicuskerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam.

Aanmelden: via info@kloostertuinrotterdam.nl.

Kosten: €10,-
NB: Laat het geld nooit de reden zijn om niet te komen.

Organisatie: Karin Bornhijm OP, Theo Ruiter OP, Olga Bakker en Janneke van Zelst.